Your cart is currently empty

Writers:community verandert koers na 1 augustus

//Writers:community verandert koers na 1 augustus
writerscommunity verandert

Vandaag een iets andere blog dan normaal, namelijk een nieuwsbericht. De kop van dit artikel zegt het al: er gaat behoorlijk wat veranderen bij writers:community. We hebben het eerste jaar er bijna op zitten en heel veel lieve members mogen verwelkomen. Desondanks heeft een recente evaluatie ervoor gezorgd dat we wat zaken gaan veranderen en die veranderingen leiden tot een heel nieuw concept. Juli is daarmee de laatste maand waarin onze members gebruik maken van de community zoals hij nu is.

Waarom veranderen?

Waarom stoppen met iets dat goed gaat en wat de members zo waarderen? Die vraag hebben wij onszelf de laatste tijd ook gesteld, maar toch merkten we dat de aanpassing zoals we die nu doen heel goed past bij de toekomst die we voor ogen hebben.

writers:community is een heerlijk platform waar we mensen goed kunnen begeleiden, maar in het afgelopen jaar heeft de groeiende groep schrijvers die zich aansloot ook gezorgd voor grote verschillen in genre/invalshoek en ambities. Daardoor lukt het niet meer om iedereen van de aandacht te voorzien die we willen geven. Ook is het bestaande model onvoldoende rendabel en blijft er nu veel kennis over de businesskant van schrijven en gevorderdenkennis ‘op de plank’ liggen, omdat veel bestaande members daar onvoldoende mee kunnen. En dat vinden we jammer, want we willen graag meer coaching geven en de diepte in.

Om de kwaliteit te waarborgen en verder op te schroeven, kiezen we voor een selectievere doelgroep die optimaal kan profiteren van wat we te bieden hebben. Deze schrijvers hebben de ambitie om werk te maken van schrijven: dat kunnen fictieauteurs zijn op weg naar een contract, maar we richten ons ook nadrukkelijk op non-fictieauteurs en zakelijke schrijvers als copywriters, tekstschrijvers, ondernemers en content creators die we bijstaan in de ontwikkeling van sterke content en de groei van hun (schrijf)bedrijf of persoonlijke loopbaan.

Afscheid

De nieuwe benadering betekent helaas ook dat we van een groot deel van onze bestaande members afscheid moeten nemen en zij van ons. Dat vinden we heel jammer en heeft zeker voor slapeloze nachten gezorgd, maar soms is het maken van een harde keuze ten gunste van de duurzaamheid, het rendement, de rendabiliteit en de kwaliteit van het product de enig juist optie.

Doen we dan niets meer voor onze bestaande members? Niet op dagelijkse basis, maar we blijven bloggen en video’s maken, schrijven challenges en schrijfwedstrijden uit, delen schrijfopdrachten op Sweek (incl feedback) en willen incidenteel workshops en events organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn. Daarnaast breiden we onze dienstenpagina uit en wordt deze in de nieuwe variant ook beschikbaar voor niet-members, zodat we iedereen op verzoek van een tijdelijke service kunnen voorzien.

De nieuwe versie: wat mag je verwachten?

In de ‘2.0-versie’ blijven de succespilaren van onze community bestaan: de interactie met andere schrijvers, een platform dat 24/7 online bereikbaar is voor content en vragen en natuurlijk ons team van contributors en experts dat members bijstaat.

Maar er zijn zeker ook veranderingen. De nieuwe versie is een heel ander product met een ander prijskaartje dan de vorige versie en gebaseerd op een all-in-one coachingstraject met veel persoonlijke aandacht en brede en diepgaande kennis op het gebied van schrijven en ondernemen. Het streven is ook dat members deze investering in tijd, geld en energie terugverdienen.

Het complete aanbod is binnenkort beschikbaar op deze website en lanceren we na de zomer. Wil jij werk maken van schrijven en als eerste op de hoogte gehouden worden van het nieuwe aanbod, stuur dan even een mailtje naar info@writerscommunity.nl